Hogyan lehet hozzánk csatlakozni?

Céljaink eléréséhez leginkább lelkes gyerekekre van szükségünk, akik aktívan részt vesznek közösségünk életében. Ennek megfelelően szeretettel várunk minden jelentkezőt, és nagyon hálásak vagyunk, ha gyermekeiket bíztatják a cserkészekhez történő csatlakozásra!

A legegyszerűbb hozzánk kisiskolásként csatlakozni, minden páros évben újoncokat toborzunk az 1. és 2. osztályos tanulók köréből. Ezeknek a toborzásoknak a pontos részleteit augusztus végén és szeptember elején a templomban hirdetjük, és a honlapjainkra is feltesszük (www.608hu.wordpress.com, https://www.facebook.com/scholacaritatis). Lehet még utánunk érdeklődni Petkó Tamás plébános úrnál, az iskolai hitoktatóknál, vagy a Szent József Iskolaközpont tanári karánál, elsősorban az ottani kapcsolattartónknál, Bakonyi Györgynénél.

Természetesen idősebbek is csatlakozhatnak csapatunkhoz. Csatlakoztak már hozzánk felsősök, középiskolások, sőt egyetemisták is! És egyikük sem bánta meg! Az idősebb korosztálynak is sokat tud adni a cserkészet, izgalmas programokat, igaz barátokat, tudást és életrevalóságot.

Csapatunk sikeres működéséhez, céljaink eléréséhez azonban nem csak újoncokra van szükségünk! Cserkészcsapatunk az önkéntes cserkészvezetők és segítők munkáján alapszik, kik szabadidejük egy részét a gyerekek játékos fejlesztésére, a cserkészprogramok megszervezésére és lebonyolítására, illetve a csapat működéséhez elengedhetetlen háttérmunkára fordítják. Ők önzetlenül úgy döntöttek, hogy amit gyerekként a cserkészettől és a csapattól kaptak, azt a cserkészet keretében is próbálják kamatoztatni, viszonozni, s ezért igen hálásak vagyunk! Reméljük, újoncaink között idővel akadnak olyanok is, akik később szintén a kapott értékek továbbadásában segédkeznek cserkészcsapatunkban, s erre hajlandóak időt áldozni szabadidejükből!

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: