Mit is csinál a cserkészcsapatunk?

  • Cserkészéletünk alapja a rendszeres hetenkénti őrsi foglalkozás, melyet minden vasárnap 10:00-11:30 között tartunk a belvárosi plébánián. A foglalkozásokon játszunk, illetve játékosan tanulunk, készülünk a közös táborunkra. Közösségünkhöz való tartozás egyik legfontosabb feltétele, hogy az őrsi foglalkozások túlnyomó részén megjelenjenek csapatunk tagjai.
  • A foglalkozásokat fiatal önkénteseink tartják, kik példájukkal jó irányban képesek hatni a cserkészeinkre. Teszik mindezt úgy, hogy ők sem tökéletesek, s még közel sem felnőttek, de valójában pont ez teszi hatékonyabb tanítóvá őket, mint a felnőttek. Természetesen munkájukat felelős felnőtt vezető segíti, felügyeli (rajvezető, csapatparancsnok).
  • Általában félévente egy 2-3 napos úgynevezett rajportyára is elmegyünk, amelyen a raj őrsei közösen vesznek részt, és egy igen izgalmas történetbe, az úgynevezett „keretmesébe” cseppenhetnek bele.
  • Hagyományosan karácsonykor a szülőknek egy kis műsorral kedveskedünk, s szülőit is tartunk, hogy személyesen találkozhassunk.
  • Nyáron kerül megrendezésre az év megkoronázásaként a csapat nyári tábora, melynek során a gyerekek gyakorlatban is kipróbálhatják az évközben elsajátított tudásukat és készségeket, és egy igazán nagy kalandban vehetnek részt!
  • Ezeken kívül sok színes évközi programon is részt veszünk: kirándulunk, kézműveskedünk, lelki programon veszünk részt, közösen megjelenünk nemzeti ünnepeinken, betlehemezünk, farsangolunk, segítünk az egyházközségnek, szemetet szedünk és szépítjük városunkat.
  • A nagyobbakkal emellett kiállításra megyünk, filmet nézünk, sportolunk, hasznos és kedvelt témáinkból előadást tartunk egymásnak, tájékozódási versenyeken és zarándoklaton veszünk részt, országos cserkészprogramokra látogatunk el, s képezzük, fejlesztjük személyiségünket és képességeinket.

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: